torstai 16. heinäkuuta 2009

Bussit

Murmanskin julkisissa liikennevälineissä elää eräs ihmisrodun alalaji - rahastaja. Tämän murahtelevan ja ilmeettömän tuulipukuun sonnustautuneen ihmiseläimen katseelta pieninkään kyytiin astuva matkustaja ei jää huomaamatta. Pitkälle kehittyneen liikkuvabussikävelyn askelin hän hitaasti, mutta varmasti lähestyy kohdettaan. Kohdalle löydettyään hän ojentaa kuppimaisen kämmenensä uhrin nenän eteen. Tilanteesta selviää ojentamalla rahastajelle 12 ruplaa ja ottamalla vastaan postimerkin kokoisen maksutodistuksen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

johtuuko tyylikäs tuuliasu siitä että buseissa tuulee?

snaamakko kirjoitti...

Huhujen mukaan rahastajien korvien välissä puhaltava ikuinen tulii ohjaa ne tälläiseen pukeutumiskäyttäytymiseen. Itse bussien ilmanvaihto tapahtuu ikkunatiivisteiden raoista.

Anonyymi kirjoitti...

tää tulee vähän myöhässä mutta tulli on siis avain asia,
Maan sisällä tulli toimii kuin rajoilla, onko teillä "paikallisilla" kokemusta monta rupuskaa riittää sisäisen reviisorin taltuttamiseen, meinaan jos piletti unohtui?
- Friess _

snaamakko kirjoitti...

Kontrollimaksuja:

700 ruplaa Ulkomaisten yritysten edustajilta.

350 ruplaa perusulkomaalaiselta.

250 ruplaa kansalaiselta.

150 ruplaa eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja muilta kyseenalaisilta hylkiöiltä.

Pummilla matkustaminen on tehty melko mahdottomaksi, sillä rahastajilla on vielä erikseen tarkastajat, jotka tekevät iskuja busseihin varmistaen asiakkaille myytyjen lippujen sarjanumeroiden yhtenevyyden käytössä olevan rullan kanssa.

Kontrolli pelaa.