keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Alkuperäisasukkaat 2


Elokuun 30. 2003 Ydinsukellusvene K-159 oltiin hinaamassa romuttamolle Poljarnyen kaupunkiin. Norjalle ja Venäjälle tärkeillä kalasvesillä, Murmanskin pohjoispuolella, alus joutui kuitenkin ongelmiin. Keltaisista kiilusilmistään tunnetut Kildinskajan saaren plutoniumnarkomaanit (alkuperäisasukkaat) kutsuivat Poseidonia hyökkäämään puolustuskyvyttömän taistelulaivan kimppuun.

Tarvittiin vain pari aaltoa ja sukellusvene pyörähti ympäri upoten merenpohjaan. Taakse jäi K-159, yhdeksänhenkinen miehistö, kaksi reaktoriyksikköä ja 800 kiloa käytettyä ydinpolttoainetta. Kuusi vuotta kestäneiden spekulaatioiden ja Pohjoisen laivaston voimannäytteiden jälkeen on tämän 40-vuotiaan vanhuksen ylösnostaminen kuitenkin vetänyt vesiperän. Laivaston komentaja ei voi sanoa enää muuta kuin "mun koiranikin häpeää mua".


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

koitan taas kommenttia, jos ei onnistu oletabn FSB:n sulkeneen kommenttigeneraattorin, uskisin pisätysmääräyksen olevan jo prosessissa :D

Anonyymi kirjoitti...

onnistui, voin (uskallan) siis viestiä enemmän. Hytta on erinomainen ja pärjää myös kansaivalisessä asemarafla skabassa, WCssä mm vain yksittäisiä nestemäisiä läikkiä (kv B luokka) viitteeksi D luokass virtsaa yli 4 cm lattaialla.
Ruoka maikkavaa ja palvelu venäläisen mittapuun mukaan ++ asiallisen ystävällistä ja nopsaa. Olut kylmää ja snapsi maittava. Hieman jäin kaipaamaan sisäkuvia, ehkä näämme niitä vielä...

- clershin -

Anonyymi kirjoitti...

lisää portaikko ja wessakuvii jee!

- lielsere -