keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Murmanskin talousfoorumi


Ensimmäistä kertaa järjestettävän Murmanskin talousfoorumin tarkoituksena on päivittää arktisten alueiden strategia tälle vuosituhannelle. Kehitystä tukemaan on houkuteltu sijoittajia Skandinaviasta, Kanadasta ja Ranskasta. Venäjän aikoo myös esitellä omia viimeaikaisia pohjoisten alueiden saavutuksiaan, joista voidaan mainita esimerkkinä kesäkuussa perustettu maailman suurin arktinen luonnonpuisto Novaya Zemlyan ydinkoealueelle, jossa nyt kolmisilmäiset jääkarhut saavat vihdoinkin elellä rauhassa.

Tapahtumaan panostetaan isosti. Kulissit ovat korkeat ja pääkatujen kuoppiakin ollaan jo täyttämässä piellä. Lentokentältä saapuville limusiineille kun on tarjottava mahdollisimman pehmeä kyyti. Isäntämaa uhoaakin osallistuvansa tapahtumaan valtionjohtotasolla(!), Pohjoismaisia ministereitäkin on kuulemma tulossa.

Ulkoministeritapaamisen ohjelmaan kuuluu mm. kättelyä, illallinen ja keskustelupaneeli, jonka jälkeen arktisten alueiden ilmastonmuutos onkin käytännössä jo pysäytetty.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

katso tää linkki

http://lukijoidenkuvat.hs.fi/kuvat/uutiskuvat/43882/#top

ja katso mikä on tää taso ( :-() voisit laittaa muutaman otoksen omistasi varsuinkin kun nyt taitaa alkaa pukkaa uutista aiheesta Murmansk talous arktinen foorumi.
Mainioita otoksia erityisen miellyttävä on toi jalta ja sen liian st renkaat, ehkä se six on pysähtyny ehkä iäksi

- conspol -

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tämä kuva on hyvin ajankohtainen,palaa samaan teemaan kuin eilen Potemkinin kulissi, titääkseni tuo betoni rakennelma on tällähetkellä pelkkä ontto kulissi jonka päälle rakennetaan nyt uusiutuvaa arktista taloutta. Toivotan foorumille ja osallistujille onnea!

- inglit -